top of page

Docenten

DSCN1631_edited_edited_edited_edited_edi

Ronald Duchateau

Ronald Duchateau is een gepassioneerde pionier en bruggenbouwer. Hij verbindt mensen en organisaties. Hij verbindt complementaire therapie met de reguliere geestelijke gezondheidszorg. Hierdoor heeft hij ook de brug weten te slaan tussen Emotieve Therapie en de integrale psychiatrie. De combinatie van zijn ervaringen als ontwikkelaar van de Emotieve Therapie en 25 jaar professionele ervaringen in de psychiatrie hebben hem een ongekend inzicht gegeven in de menselijke psyche. 

Ronald is oprichter van de Opleidingsinstituut SET (voorheen de School voor Emotieve Therapie. Hij heeft een praktijk in Utrecht en in Groningen waar hij cliënten begeleidt in hun persoonlijk processen. 

Haike 9226_edited_edited_edited.png

Haike Germann

Haike Germann is Master in de eerste graad in de Emotieve Therapie. Zij is ook afgestudeerd als regressietherapeut en gecertificeerd practitioner NLP, Transactionele Analyse en Systemisch Werk. Zij heeft ook een jaar lichaamsgerichte therapie gestudeerd. Haike is in 2019 gedebuteerd met haar eerste boek 'Het Offer', onderdeel van het tweeluik dat zij met haar dochter schreef: 'Het Offer' en 'Grip'.

Haike zet zich al jaren met veel plezier en passie in voor de Opleidingsinstituut SET als docent en auteur. Haar missie is om Emotieve Therapie de wereld in te brengen. Zij heeft daarnaast een praktijk in Veenhuizen en geeft ook online sessies.

IMG-20161012-WA0000_edited_edited_edited

Alex Ariaens

Alex Ariaens is Master in de eerste graad in de Emotieve Therapie. Hij was altijd al nieuwsgierig naar de drijfveren van andere mensen. Dit heeft ertoe bijgedragen dat hij in 1992 Personeel & Organisatie is gaan studeren. Daarna heeft hij verschillende verdiepingscursussen gedaan om dieper tot de kern door te dringen.

In 2012 is Alex in contact gekomen met de Emotieve Therapie, eerst als cliënt. Omdat hij heel enthousiast was over de resultaten is hij later afgestudeerd in de Emotieve Therapie zodat hij ook anderen kan begeleiden als therapeut.

Alex heeft een praktijk in Eindhoven. Hierin helpt hij cliënten met het oplossen van hun problematiek zodat zij weer in hun kracht kunnen gaan staan en de dingen kunnen gaan doen die ze graag willen doen.

DSCN1659%20(2)_edited_edited_edited_edit

Dolf van Craanenburgh

Dolf van Craanenburgh is Master in de eerste graad in de Emotieve Therapie. Hij begon zijn loopbaan als regressietherapeut en TuiNa-therapeut en is in 2016 afgestudeerd als emotief therapeut. In 2019 rondde hij ook de docentenopleiding af.
In de wetenschap dat lichaam en geest onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn, heeft Dolf in Emotieve Therapie de meest bevredigende methode gevonden om zowel blokkades in de geest als in het lichaam effectief op te kunnen lossen. 

Dolf heeft een online praktijk voor Emotieve Therapie en helpt hierin mensen die graag een hogere levenskwaliteit willen ervaren, om de blokkades die dat nog in de weg staan op te lossen. Het geeft hem veel voldoening en plezier om deze processen te mogen begeleiden en om te zien dat mensen hierdoor steeds meer in hun authentieke kracht komen te staan.

Anja%2525252520van%2525252520Lierop%2525

Anja van Lierop-Vinken

Anja van Lierop-Vinken is afgestudeerd emotief therapeut en regressietherapeut en is docent transpersoonlijke regressietherapie.

 

Wat Anja prettig vindt aan Emotieve Therapie, is het procesmatige karakter. De zorgvuldig opgebouwde volgorde van de sessies maakt dat ladingen in het systeem van de cliënt worden meegenomen. Het resultaat is een cliënt die volledig zichzelf kan zijn.

 

Anja heeft een praktijk in Bladel, Noord-Brabant en begeleidt ook veel sessies online.

0 (2).jpg

Anita Groenendijk

Anita Groenendijk is afgestudeerd emotief therapeut en regressietherapeut en werkt daarnaast met spiertesten. Zij geeft regelmatig trainingen in binnen- en buitenland en wil graag meewerken met de nog op te zetten internationale opleiding Emotieve Therapie.

 

Anita heeft een praktijk in Wageningen.

Martine_edited_edited.jpg

Martine Wieggers

Martine Wieggers is orthopedagoog, GZ-psycholoog, regressietherapeut en emotief therapeut. Martine heeft tot voor kort en meer dan 25 jaar binnen de reguliere jeugdzorg gewerkt. Door de toenemende bureaucratie en haar ervaringen met de emotieve therapie, heeft Martine besloten om zich vooral te richten op het werk in haar eigen praktijk en anderen ervaringen op te laten doen met deze therapievorm. Haar grootste missie is om de emotieve therapie meer bekendheid te geven. “Iedereen moet deze manier van werken leren kennen. Dit omdat het een vriendelijke, maar allesdoordringende manier van werken is, waarbij processen en effecten blijven verbazen."

Martine heeft een praktijk in Giesbeek.

 

Afweermechanismen, zelfveroordelingen, gewoontepatronen en kernovertuigingen worden als het ware ‘ontmanteld’, waardoor er ruimte komt voor andere ervaringen. Daar waar je vóór de therapie getriggerd werd en direct reageerde, kun je na de therapie taal en gedrag van anderen anders zien, horen en ervaren. Er komt meer innerlijke rust, waardoor je meer gesteld wordt op jezelf en waardoor je omgeving ook anders op jou kan gaan reageren. Je blijft jezelf, maar anders. Martine gunt het iedereen om dat te mogen ervaren.

bottom of page