top of page

Opleidingen Emotieve Therapie en regressietherapie

09-06

Onderzoek en ontwikkeling

 

De SET is in 2003 opgericht door Ronald Duchateau. In 2001 begon hij, vanuit een achtergrond als regressietherapeut, samen met een collega met de ontwikkeling van de Emotieve Therapie. Binnen de klassieke vormen van Regressietherapie en EMDR staat herbelevingen van de traumatiek centraal als verwerking van ervaren pijn uit het verleden. Ronald en zijn collega vroegen zich af of het ook mogelijk was zo'n effectieve therapie te ontwikkelen waarbij herbeleving niet nodig is. 


Belangrijke vragen en uitgangspunten voor hun onderzoek waren:

  • Waarom kan een trauma in een moment ontstaan en niet in een moment worden gestopt?

  • Gevoel kent alleen maar het 'nu' en geen verleden of toekomst. Deze laatsten zijn het domein van het ego.

  • Pijn zit vast in angst, boosheid en verdriet.

Het onderzoek heeft geleid tot een geheel nieuwe en bijzonder effectieve therapievorm van: Emotieve Therapie. Eén van de meest vernieuwende therapievormen ooit.

Ronald kun je omschrijven als een gepassioneerde pionier en een bruggenbouwer. Hij verbindt mensen en organisaties. Hij verbindt de complementaire therapie met de reguliere geestelijke gezondheidszorg. De ontwikkelingen gaan snel en sluiten naadloos aan bij de moderne tijd. Een aantal belangrijke ontwikkelingen vinden we terug in:

  • Integrale psychiatrie.

  • Emotieve Therapie met kinderen.

  • Het bedrijfsleven.

IMG_1573 (2).JPG

In de opleidingen van de SET implementeren we al deze vernieuwingen. Afgestudeerde therapeuten komen graag terug voor bij- en nascholingen. Van therapeuten die bij ons zijn opgeleid kun je zeggen dat ze professioneel en gepassioneerd zijn. 

Gepersonaliseerd onderwijs

 

Wij geloven dat jij uniek bent en daarom hebben wij ons basisonderwijs afgestemd op jouw persoonlijke leerbehoeften. Omdat iedereen zich op een eigen manier ontwikkelt. Geïnspireerd door het Zweedse onderwijsconcept Kunskapsskolan bieden we je de kans je eigen leerroute te bepalen. Dit betekent dat je uitgedaagd en gestimuleerd wordt op gebieden waar je goed in bent. Als het nodig is om aan bepaalde gebieden meer aandacht te besteden, krijg je hiervoor extra begeleiding en tijd. 

 

Coaching en talentontwikkeling

Tijdens de opleiding krijg je een persoonlijke coach toegewezen. Met hem/haar heb je maandelijks een persoonlijk coachgesprek om je voortgang te bespreken, jouw nieuwe leer-en persoonlijke ontwikkelingsdoelen te stellen en de leerroute te bepalen die aansluit bij deze doelen. Je krijgt tijd en ruimte om activiteiten te volgen, waarvoor je belangstelling hebt. Je wordt hierin begeleid, zodat je je talenten goed kunt ontwikkelen. 

Binnen het gepersonaliseerd onderwijs op de SET, sta jij centraal. We gaan van taakgericht onderwijs naar doelgericht onderwijs. Dit houdt in dat je eigenaar wordt van je eigen leerproces. Samen met je coach bepaal je je leerroute. Alles is erop gericht om dit niveau te behalen. 

Kiezen voor de SET is kiezen voor:

  • Continue ontwikkeling en vernieuwing.

  • Gepersonaliseerd onderwijs.

  • Leren en werken vanuit passie. Waar het therapeutschap gezien wordt als een 'eenzaam' beroep, gaan wij voor samenwerking en verbinding. 

Enkele uitspraken van deelnemers


Systematische methode – prima opleiding –  duidelijke meerwaarde – beslissend in mijn carrière – bevrijdend – holistische benadering – inspirerend – 'voelt' letterlijk de verbanden – wat een resultaat! – goed nieuws voor de mens als eenheid van geest, lichaam en ziel!

Erg gedegen en beslissend in mijn carrière omdat Emotieve Therapie zo doeltreffend werkt. Dynamisch. Er komt meer theorie bij kijken dan je zou denken. Fijne groep, goede sfeer.

Lieke van der Laan

bottom of page