top of page

Ervaringen

Gemiddeld cijfer over 4 enquêtes: 8,5

Jet de Wilde

Prima opleiding. Veel nieuwe technieken geleerd in een vrij korte periode. Zeer aan te bevelen om deze opleiding te gaan doen. De opleiding geeft een duidelijke meerwaarde aan mijn praktijk, zodat ik mijn cliënten ook met deze technieken nog beter kan begeleiden in hun proces.

Lieke van der Laan

Erg gedegen en beslissend in mijn carriere omdat ET zo doeltreffend werkt. Dynamisch. Er komt meer theorie bij kijken dan je zou denken. Fijne groep, goede sfeer. Veilig.

Judy Hoekstra

Emotieve Therapie is een systematische methode die op maat om de cliënt heen gebouwd wordt waardoor de effectiviteit bijzonder groot is. Deze effectiviteit wordt nog groter door de probleemgerichtheid in plaats van de persoonsgerichtheid in de reguliere therapie.  Er wordt geen plaatje geplakt wat voor type afwijking de cliënt heeft. Daarmee wordt de cliënt niet als afwijkend in de maatschappij betiteld. De cliënt verandert echt, dus geen conditionering die weer verdwijnt!

Ik vind Emotieve Therapie uniek omdat er niet eindeloos gerepeteerd en geoefend hoeft te worden om veranderingen teweeg te brengen. Ook problemen waarvan de cliënt de oorzaak niet weet kunnen opgelost worden.  

Studenten en therapeuten hebben de mogelijkheid ideeën aan te geven. De school heeft een heel open karakter, gebaseerd op gelijkwaardigheid.

Jules Vernooij

De opleiding wordt inspirerend gebracht. De therapie is krachtig en heeft een eenvoud. Het is een therapie van de toekomst.

Anita Groenendijk

Een heldere diepgaande theorie en praktijk wordt duidelijk. Het is niet meer nodig vaak om met diepe herbeleving te werken om toch emotionele ladingen blijvend te kunnen oplossen. Het lijkt me wel alleen geschikt voor mensen die al regressietherapeut zijn of in een ver stadium van training daarvoor. In de opleiding wordt veel inhoud van het therapeut zijn al als bekend verondersteld. Het is bijzonder om de docent mee te maken. Hij lijkt door de grote hoeveelheid tekst en afslagen die hij neemt soms chaotisch maar na een tijd blijkt dat het systeem van waaruit hij opereert heel helder is. Het is als student belangrijk om zelf de juiste vragen te stellen, dan komt er veel goede informatie los. Het is wel nodig om de verkorte opleiding minstens twee keer te doen om de stof werkelijk toepasbaar te gaan begrijpen. Maar dat is geen straf, de lesdagen zijn altijd weer boeiend.

Rachida van den Tempel

Ik vond het fijn dat er een verkorte opleiding was maar doordat er niveauverschil was tussen de studenten werd de materie soms wat te ingewikkeld. Daarnaast waren er ook nog studenten die de leertherapie nog niet gevolgd hadden. Een beetje niveauverschil is naar mijn mening niet erg omdat je op deze manier ook weer van elkaar kan leren. Maar ik vond het verschil nu wel wat te groot. Ik zou een groep maken voor gevorderden en voor beginners.

Diana Schwartz

Het scheiden van onmacht en gedraging. Werking van gevoelscentrum.

Ik had graag wat meer structuur in de lessen gehad. Ook vond ik de groep vaak te groot. Ik had het fijner gevonden alleen met studenten die de verkorte opleiding voor de eerste keer doen. Ik heb het gevoel dat ik erg veel uit de syllabus gehaald heb maar die informatie is dan ook prima. Ik beheers namelijk de stof wel! 

Goed, ik ben erg blij dat ik de opleiding gedaan heb. Ook zijn de resultaten bij cliënten erg goed!

Suzanne Coulbeaut

Interessant is de holistische benadering op geestelijk, mentaal, fysiek en emotioneel vlak. Je ziet, 'voelt' letterlijk de verbanden ertussen. Door de praktische ingang van de therapie komen er kansen voor de integratie van de Emotieve Therapie met de reguliere gezondheidszorg. Goed nieuws voor de mens als eenheid van geest, lichaam en ziel!

Brigitte Daniëls

Het belangrijkste is dat ik heb geleerd wat tijdens de sessies essentieel is om bij de cliënt goed in de gaten te houden. Zoals of er sprake is van bv. een sfeer, sym of een OEP en hoe die te herkennen zijn. Daarnaast hoe de cliënt door de therapie/sessies te begeleiden/aansturen en waar op te letten om het zoals het bedoeld is te laten verlopen. Natuurlijk is ook al het andere wat ik geleerd heb belangrijk, maar wat mij persoonlijk betreft heeft het bovenstaande extra aandacht en oefening nodig teneinde voldoende vaardigheden te gaan beheersen.

Het enthousiasme waarop de kennis van, en ontwikkelingen in, de E.T. overgebracht worden maken dat elke lesdag weer een zeer leerzame en boeiende dag wordt. Het begrip "Fun" is hier echt van toepassing. Ook is het fijn dat niemand zich hoeft te schromen om nog eens extra om uitleg te vragen.

De verkorte opleiding Emotieve Therapie geeft in korte tijd inzicht in wat Emotieve Therapie is, wat het kan hoe het toe te passen.

Mariette Leegwater

Ik vind emotieve therapie een hele goede gestructureerde heldere opleiding. Dit geeft mij de handvatten die ik denk nodig te hebben. Daarnaast heb ik nog geen effectievere therapie ontdekt dan deze therapie. Het is geweldig om te merken hoeveel baat mijn cliënten bij deze therapievorm hebben. Het is vooral effectief met het verwijderen van ladingen. Dit werkt enorm bevrijdend voor mensen.

Mandy van den Akker

Ik ben me weer bewust geworden dat de oplossing altijd bij de persoon zelf ligt. Dat ik de cliënt moet volgen in tempo en volgorde. Geleerd hoe belangrijk luisteren is. Ik sta nog maar aan het begin van wat ik nog allemaal ga leren op het gebied van emotieve therapie. Belangrijk dat ik ook mijn eigen tempo houd in het aanleren van de vaardigheden.

Ronald, het is een plezier om naar je te kijken en luisteren wanneer je vertelt. Maar soms verloor ik hierdoor ook de rode draad van de lesdag. Voor mij werkt het beter wanneer ik een dag aan de slag ga met oefenen. Zodat ik al doende mijn vragen kan stellen.

De opleiding is een verrijking voor mij geweest. Ik heb veel nieuwe inzichten gekregen. Gevoelsmatig sta ik hierdoor aan het begin van iets nieuws op het gebied van mijn ontwikkeling.

Thalassa Veen

Een kleine school die doelgericht en planmatig werkt om therapeuten scherp te houden en optimaal te professionaliseren mbt therapeutschap Emotieve Therapie. Door verspreide bijeenkomsten te plannen geeft dit ruimte om balans te creeeren werk-gezin-VO. De differientatie mbt de doelgroep (achtergronden/bagage en visie) maakt de opleiding extra interessant en geeft aanvullende informatie. Saamhorigheid is voelbaar en de sfeer van "er voor elkaar zijn" ook. Noodzakelijk om vragen te durven stellen, op elkaar te kunnen oefenen en een sessie in bijzijn van klasgenoten te durven ondergaan. Kortom een warme school, waar gepaste kennis/overdracht en vaardigheden aan bod komen om Emotieve Therapie goed uit te kunnen (blijven) oefenen. Ik heb genoten. Dank!

Erna de Ruijter

Emotieve therapie heeft mijn gevoelsleven in balans gebracht waardoor ik het gevoel heb dat mijn waarde van leven verrijkt is.

Dolf van Craanenburgh

De verkorte opleiding ET is een verrijking voor therapeuten die cliënten willen begeleiden bij het oplossen van de gevolgen van onverwerkte ervaringen. Door deze opleiding ontstaat inzicht in hoe het ego overleeft middels de basisafweermechanismen angst, verdriet en boosheid, hoe Sferen het ego in een kringetje laten lopen en hoe SYM's en innerlijke critici het systeem ondermijnen. Een andere meerwaarde van deze opleiding en therapievorm is de aandacht voor de invloed van het ego op het therapeutisch proces en te leren hoe hiermee om te gaan. Voor mij is Emotieve Therapie complementair aan de technieken van de klassieke regressietherapie; ze gaat voorbij het drama van herbeleving en is subliem in effectiviteit door haar eenvoud, logica en structuuropbouw, zonder de (regressie)therapeut te beperken in de oneindige mogelijkheden van ons interessante werkveld.

Alex Ariaens

In deze opleiding krijg ik vaardigheden aangeboden waar ik als mens en als therapeut verder mee ben gekomen. Dingen die voorheen niet lukten, lukken nu wel!

Haike Germann

Emotieve Therapie en de VO hebben me meer opgeleverd dan ik ooit had durven dromen. Ik vond het een moeilijke opleiding en een pittig proces. In sneltreinvaart ontwikkelde ik mezelf op theoretisch, praktisch en persoonlijk gebied en mijn bewustzijn groeide sterk. Sindsdien hebben grote veranderingen plaatsgevonden in mijn privé-leven en mijn praktijk. Ten eerste zijn mijn gevoelens van onmacht en de daarbij behorende gedragingen in mijn dagelijks leven verdwenen. De patronen van afwijzing en prestatie zijn doorbroken en de angst waar ik heel veel last van had is verdwenen. Ik had al eerder veel verschillende therapievormen en opleidingen gedaan, maar dit resultaat had ik nog nergens ervaren. Door de Emotieve Therapie heb ik me leren verbinden met mezelf en anderen en heb ik een prachtige praktijk kunnen opbouwen waar ik met veel plezier Emotieve Therapie geef aan mijn cliënten. Ik geniet ervan ze te begeleiden in hun proces en te merken dat ook zij uit hun herhalende patronen en ladingen kunnen stappen. Ronald, dank je wel!

Paul van Ewijk

De opleiding heeft mij een blauwdruk van de menselijke psyche in handen gegeven, van waaruit ik mezelf en de problematiek van mijn cliënten volledig kan begrijpen. Het geboden instrumentarium van technieken heeft mij de macht gegeven om complexe en hardnekkige problemen te begeleiden en op te lossen.

De opleiding heb ik ervaren als bijzonder leerzaam met veel aanvullende kennis en nieuwe technieken. De mogelijkheden om buiten de lesdagen uit te wisselen over de lesstof en over praktijkervaringen heeft mij enorm aangesproken (via de besloten SET-groep op facebook, via de email en via telefonisch contact met de hoofddocent en/of begeleiders). Ik ervaar de opleiding Emotieve Therapie als een krachtige bron voor persoonlijke ontwikkeling en effectief therapeutschap. De opleiding heeft een logische opbouw in de lesdagen om de theorie en praktijk eigen te maken. Een geweldige opleiding omdat ik de geleerde technieken kan toepassen in mijn eigen werkwijze. De opleiding Emotieve Therapie heeft mijn therapeutische en persoonlijke leven enorm verrijkt door gelijktijdig de leertherapie te doorlopen. Een krachtige en levensveranderende opleiding!

Please reload

bottom of page