top of page

Modulaire Opleiding Integrale Emotieve Therapie

Werken met kinderen en met cliënten met ernstige psychopathologie

 

Opleidingsinstituut SET biedt de mogelijkheid aan afgestudeerde emotief therapeuten om een Modulaire Opleiding Integrale Emotieve Therapie te volgen. Er worden in totaal acht modules aangeboden die in het eigen tempo gevolgd kunnen worden.

Therapeuten leren onder andere te werken met kinderen en met cliënten met ernstige psychopathologie waarbij wordt samengewerkt met een psychiater, psycholoog of een verpleegkundig specialist. Wanneer alle modules met een voldoende beoordeling zijn afgerond, ontvangt de therapeut het diploma integraal emotief therapeut. De modules kunnen ook los gevolgd worden als aparte nascholing. Ze worden verspreid over drie jaar allemaal aangeboden. De data worden zo spoedig mogelijk bekend gemaakt.

Succes vergroten met Emotieve Therapie

 

Om succes te vergroten met Emotieve Therapie is het van belang om van de nieuwste ontwikkelingen binnen de Emotieve Therapie op de hoogte te blijven. De SET biedt hiervoor mogelijkheden tot verdieping aan.

 
Daartoe heeft Ronald Duchateau met zijn team het gedachtegoed van Emotieve Therapie herleidt om processen binnen de menselijke geest zichtbaar te maken voor therapeuten.
Op sommige terreinen verdiepend en op specifieke gebieden in hoge mate verbredend. In de praktijk is dit verdiepende materiaal uitermate succesvol bij het analyseren van wat er leeft bij cliënten en bij de begripsvorming van de drijvende krachten achter het gedrag. De manier om die begripsvorming en inzichten te realiseren is uniek en blijkt te leiden tot grote waardering van cliënten. Hierdoor krijg je de beste reclame: van mond tot mond.

Bijzondere inzichten


De deelnemers worden meegenomen in eigen processen die leiden tot persoonlijke innerlijke verdieping. Zowel systematisch werken als het creëren van praktische handvatten voor de therapeut staan daarbij hoog in het vaandel. De wijze waarop wordt theoretisch aangeboden en praktisch geoefend. Het resultaat daarvan is dat met cliënten eenzelfde effect kan worden bereikt als dat je zelf ervaren hebt.

 

De inzichten die dit jou oplevert in jouw handelings- en interventieperspectief brengen de mensen die jij begeleidt naar een niveau waar vanuit waardering en erkenning voortvloeit en daarmee effectieve mond tot mondreclame.

Enkele uitspraken van deelnemers


Systematische methode – prima opleiding –  duidelijke meerwaarde – beslissend in mijn carrière – bevrijdend – holistische benadering – inspirerend – 'voelt' letterlijk de verbanden – wat een resultaat! – goed nieuws voor de mens als eenheid van geest, lichaam en ziel!

Erg gedegen en beslissend in mijn carrière omdat Emotieve Therapie zo doeltreffend werkt. Dynamisch. Er komt meer theorie bij kijken dan je zou denken. Fijne groep, goede sfeer.

Lieke van der Laan

bottom of page