top of page
Opleidingsinstituut SET

Over de SET

Durven en willen kiezen voor verandering


Kiezen voor het aanleren en implementeren van Emotieve Therapie reikt veel verder dan alleen het gebruik van woorden en inzichten. Het is een keuze voor een direct resultaat dat meteen voelbaar is en van invloed is op het dagelijkse leven van een persoon. De pijn valt weg.

Direct resultaat 


Emotieve Therapie draagt in het bijzonder bij aan rust en evenwicht in het dagelijks leven van de cliënt. Het verandert onbewust gedrag en geeft inzicht in en acceptatie van onderlinge verschillen. Dat leidt weer tot grotere harmonie tussen mensen en de innerlijke belevingswereld.

Continue ontwikkeling en vernieuwing

Als student bij de School voor Emotieve Therapie kies je voor een therapie die steeds in beweging is en zich continu ontwikkelt en vernieuwt. Emotieve Therapie bouwt zich om de cliënt heen en daarmee ook om de veranderende individuele en maatschappelijke veranderingen.

Emotieve Therapie gaat met de tijd mee.

Ronald Duchateau

Ronald Duchateau is één van de twee ontwikkelaars die in 2001 aan de wieg stonden van de Emotieve Regressietherapie. Vanaf 2006 ontwikkelde hij de Emotieve Therapie in de huidige vorm. Ronald richt zich volledig op het gedachtegoed van Emotieve Therapie en voert dit uit uit als opleider, therapeut, auteur, onderzoeker en mentor.

Achtergrond

Na meer als 25 jaar ervaring als verpleegkundige in de psychiatrie (als teammanager, triage verpleegkundige, klinische crisisopname verpleegkundige) heeft Ronald zich toegelegd op de ontwikkeling van de Emotieve (Regressie) Therapie. Hij bestudeerde verschillende modellen op het gebied van de regressietherapie. In 2003 richtte Ronald de School voor Emotieve Therapie (SET) op. Dit opleidingsinstituut is verbonden aan de internationale vakvereniging voor regressietherapie EARTh. Sinds 2006 richt hij zich volledig op de ontwikkeling van de Emotieve Therapie en het opleiden van therapeuten. Zijn ervaring, kennis en vaardigheden staan borg voor een hoog rendement en werkend resultaat.

Missie

De missie van Ronald is om de kennis van de Emotieve Therapie voor een breed (professioneel) publiek toegankelijk te maken. Zo wenst hij een bijdrage te leveren aan een maatschappij en leefomgeving waarin aandacht is voor de individuele behoeften van mensen.

Ronald Duchateau
Open Dag SET
Programma
5 september 2021
"De opleiding heeft mij een blauwdruk van de menselijke psyche in handen gegeven." 
Paul van Ewijk

Fotografie door Jacques Rutgers

bottom of page