top of page

Pas op: besmettelijk enthousiasme!


Zes jaar geleden schreef ik ‘Een meisje van 13’. Over een meisje dat de wereld ging ontdekken. Ze werd nog beschermd door haar vader, die haar een tijd lang alleen opvoedde, en door andere mensen die niet anders konden dan van haar houden. "Een meisje dat sterk en veerkrachtig is, open, vriendelijk en heel erg levenslustig. Iemand om rekening mee te houden," schreef ik. Dat meisje heet Emotieve Therapie.

Ja, Ronald, jouw dochter is inmiddels volwassen geworden: 19 jaar! Ze is uitgevlogen. Ze heeft inmiddels duizenden volgers, waarvan jij de meesten niet meer kent. Ze is geliefd bij mannen, vrouwen en kinderen en ze gaat haar eigen weg.

Het is zo grappig om te zien. Ze is echt van de moderne tijd. Waar jij en ik nog worstelen met allerlei nieuwe online technieken, duikt zij er moeiteloos in. Ze is ermee geboren. Net als alle millennium-kinderen. Computers en internet hebben geen geheimen voor haar. Ze speelt in op de corona-crisis en zij maakt een open dag waar zich meer dan 270 mensen voor aanmelden. Ze wil groot, ze wil de wereld in. Als ze een virus zou zijn, dan is haar enthousiasme hoogst besmettelijk voor de mensen die met haar in aanraking komen.

Dit meisje, deze jonge vrouw, is anders dan anderen. Net als bij iedereen is haar kern verbinding, liefde. Alleen zitten er bij haar geen lagen van afwijzing overheen. Er is ook geen prestatiedruk. Ze is er gewoon en ze manifesteert zich in haar eigen tempo. Op haar eigen manier.

Ik ken haar sinds ze 11 jaar oud was. Een kind nog. Vol in de groei, vol aan het leren. God, wat kwam ze bij me binnen. Het was liefde op het eerste gezicht en die is niet meer over gegaan. Die is alleen maar sterker geworden.

Doe wat je wilt lieverd. We weten dat het goed is. Go, go, go girl!

Lees hier het blog 'Een meisje van dertien'

Meer over de opleidingen Emotieve Therapie lees je hier.

Recente berichten
Uitgelichte berichten
Search By Tags
bottom of page